piątek, 12 lutego 2016

Ciasto francuskie z mięsem mielonym.






Składniki:
1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe 
2. Żółty ser
3. Sos słodko-kwaśny z ananasem
4. Oliwa z oliwek
5. Ciasto francuskie
6. Jajo kurze
7. Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano, 
8. Cebula 
9. Ogórki małosolne 


Sposób przygotowania: 
1. Mięso mielone oraz cebulę podsmażamy na oliwie 
2. Dodajemy sos oraz przyprawy i gotujemy aż farsz zgęstnieje 
3. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i układamy na nich ser oraz farsz a następnie zawijamy
4. Smarujemy ciasto jajkiem oraz oliwa a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut 

Podajemy z ogórkami małosolnymi.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate