niedziela, 15 listopada 2015

Golonka z indyka




 Składniki: 

Golonka z Indyka
Wywar z włoszczyzny
Majeranek, oregano, sól - do smaku
Oliwa z oliwek - do pieczenia
Ziemniaki
Sałata lodowa
Jogurt naturalny




Sposób Przygotowania:
Golonkę płuczemy i nacieramy przyprawami. Ziemniaki oraz sałatę płuczemy i oczyszczamy. Ziemniaki kroimy w grube plastry. Golonkę z indyka gotujemy w wywarze z włoszczyzny oraz solą prze około 30 minut. Następnie przekładamy golonkę do naczynia żaroodpornego wraz z ziemniakami i polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 60 minut w nagrzanym piekarniku do 180°C. Co jakiś czas sprawdzając stopień wypieczenia. Sałatę lodową mieszamy z jogurtem oraz odrobiną soli, wstawiamy na kilka minut do lodówki. 
Golonkę po upieczeniu podajemy z upieczonymi ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem oraz sałatą z jogurtem.



Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate