piątek, 20 listopada 2015

Rozgrzewająca zupa z zielonej fasolki szparagowej







Składniki:

Fasolka szparagowa zielona (mrożona) - 450 g 
Por - wg uznania
Ziemniaki - 4 ziemniaki
Marchew - 2 szt
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Woda - 1 l
Liść laurowy - 1 szt
Ziele angielskie - 2 szt 
Sól, pieprz - do smaku
Majeranek - do smaku


Sposób Przygotowania:


Fasolkę szparagową płuczemy w zimnej wodzie. Pora, ziemniaki oraz marchew myjemy oraz oczyszczamy, obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę i płuczemy z nadmiaru skrobi. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w kosteczkę. 
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy marchew, pora, liścia laurowego oraz ziele angielskie, chwilę dusimy. Zalewamy wodą i  gotujemy ok. 20 minut. 
Po 20 minutach dodajemy fasolkę i gotujemy kolejne 20 minut. 
Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy, aż wszystko będzie miękkie. 
Pod koniec gotowania przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotowe.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate