poniedziałek, 14 listopada 2016

Filet z piersi kurczaka w panierce z płatków jaglanych








Cześć! Zima zbliża się wielkimi krokami. Bardzo szybko robi się ciemno, dlatego nic nam się nie chce. Zdrowa dieta, odchudzanie czy regularne ćwiczenia idą w kąt. 
Ja jednak uważam, że zima jest najlepszą porą na utratę kilogramów i na wprowadzenie w swoje życie zdrowej diety. 
Dlatego co jakiś czas na moim blogu bedą pojawiały się przepisy na różne zdrowe potrawy.

Dzisiaj mam dla was propozycję na zdrowy i szybki obiad, czyli filet z piersi kurczaka w panierce z płatków jaglanych smażony na oleju kokosowym.





* Pierś z kurczaka - 200 g
* Jaja - 2 szt
* Płatki jaglane - do panierowania
* Olej kokosowy - do smażenia

* Przyprawy: 

- sól - do smaku
- oregano - pół łyżeczki
- pieprz - do smaku
- zioła prowansalskie - pół łyżeczki



Pierś z kurczaka oczyścić i umyć, a następnie pokroić w plastry wzdłuż włókien.
Jaja wbić do miseczki i wymieszać z przyprawami. 
Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
Mięso obtoczyć w płatkach jaglanych, następnie w jajku i ponownie w płatkach.
Filet smażyć z obu stron na złoty kolor.
Tak przygotowany filet można podać z ogórkami małosolnymi lub z różnymi surówkami.











ZapiszZapiszZapiszZapisz

1 komentarz:

  1. Wyszły naprawdę chrupiące! Kocham tą panierkę!
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate