Składniki:
1. 200 g filetu z piersi z indyka
2. Pomidory z puszki
3. Pomidory suszone 3 szt
4. Koncentrat pomidorowy 3 - 4 łyżki
5. Przyprawy: bazylia, oregano, sól, czosnek, majeranek, szczypta cukru, sok z cytryny - do smaku
6. Oliwa z oliwek - łyżka
7. Brązowy makaron 50 g
8. Jogurt naturalny łyżka lub dwie do smaku
Sposób Przygotowania:
Pomidory z puszki wlewamy do garnka wraz a pokrojonymi w kosteczkę (bądź w całości) pomidorami suszonymi, posiekaną bazylią, czosnkiem oraz oliwą z oliwek. Kroimy filet z piersi indyka w kostkę i gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz sok z cytryny i resztę przypraw. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie wraz z odrobiną oliwy prze ok. 10 min, co jakiś czas mieszając i sprawdzając twardość.
Łączymy makaron wraz z zupą, podajemy wraz z 2 łyżkami jogurtu i świeżą bazylią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz