sobota, 26 listopada 2016

Batoniki owsiane




W poprzedni weekend odwiedziła mnie moja Kochana bratanica ❤️. Jak zwykle chciała zjeść coś słodkiego, ja jednak niestety nie miałam w domu żadnych słodyczy. Tak więc zażyczyła sobie, abym upiekła jej ciasteczka. Jako dobra ciocia nie mogłam przecież odmówić. Jednak postanowiłam przygotować coś zdrowszego, co równie dobrze zaspokoi ochotę na słodkości, czyli batoniki owsiane.
Bratanicy batoniki bardzo smakowały, tak więc chcę się z wami podzielić tym przepisem.


* Banan - 1 szt
* Płatki owsiane błyskawiczne 
* BIO musli - płatki owsiane, płatki orkiszowe z kawałkami suszonych  jabłek
* Rodzynki 
* Masło orzechowe - 1 łyżka
* Olej kokosowy - 1 łyżka
* Miód - 3 łyżki

- nie podaje dokładnej gramatury, ponieważ robiłam niestety „na oko"

 Widelcem rozgnieść banana. Do miski wsypać wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby postała zwarta masa.
Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy masę na płasko.
Piekarnik nagrzewamy do 180 º C i pieczemy batoniki przez 20 minut. 
Po upieczeniu odkładamy do ostygnięcia, a następnie do lodówki na ok. 2 godziny. Schłodzone batoniki kroimy i gotowe!








1 komentarz:

Google+ Badge

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Google+ Followers

Follow by Email

Translate