niedziela, 5 lipca 2015

Caprese

Składniki: 
Ser Mozzarella - 1 szt
Oliwki -  10 szt
Świeża Bazylia - kilka listków (według uznania)
Pomidory - 2 szt
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Ocet balsamiczny - 1 łyżeczka


Sposób przygotowania: 
Myjemy pomidorki i kroimy w plastry, ser mozzarella kroimy w plastry o podobnej grubości co pomidory. Oliwki kroimy w plastry. Bazylię siekamy bądź po prostu rwiemy rękoma.
Pomidory i mozzarellę układamy na talerzyku na przemian, posypiemy oliwkami oraz bazylią.  Na koniec skrapiany wszystko oliwą i octem i wstawiam na ok. 15 min do lodówki. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate