poniedziałek, 20 lipca 2015

Pieczone ziemniaczki - talarki

Składniki: 
1. Ziemniaki - 4 szt (duże)
2. Jogurt 1 mały
3. Pomidory 1 szt
4. Szczypiorek, tymianek, oregano, sól do smaku
5. Oliwa z oliwek 2 łyżki
6. Ząbek czosnku


Sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy (w zimnej wodzie), obieramy, a następnie płuczemy. Kroimy ziemniaki w plastry, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami, mieszamy. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 °C. Ziemniaczki podajemy z pokrojonymi pomidorkami posypanymi szczypiorkiem oraz jogurtem z czosnkiem i oregano.





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate