czwartek, 26 maja 2016

Kurczak ostro-słodki



Składniki:

Pierś z kurczaka - 200g
Miód - 2 łyżki
Sos chilli - łyżka
Sos sojowy - 1 łyżeczka
Szczypiorek - łyżka
Ryż pełnoziarnisty - 30 g
Czosnek niedźwiedzi - 1 łyżeczka


Sposób Przygotowania:

Miód mieszamy z sosem chili oraz sosem sojowym. Ryż płuczemy kilkukrotnie zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Gdy pierś będzie przyrumieniona na patelnię wlewamy sos. Dusimy kurczaka pod przykryciem i na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Na patelnię pod koniec duszenia dodajemy czosnek niedźwiedzi oraz posiekany szczypiorek.
Gotowe!




SMACZNEGO!

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miód mieszamy z miodem oraz sosem sojowym.??? Na pewno?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda bardzo apetycznie

      Usuń
    2. Oczywiście miód mieszamy z sosem chili oraz sosem sojowym 😉

      Usuń

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate