poniedziałek, 2 maja 2016

Batoniki Kokosowe



Składniki :

Wiórki kokosowe - 4 szklanki
Miód - 5 łyżek
Olej kokosowy - 2 łyżki
Sól - szczypta
Cukier wanilinowy - pół łyżeczki

Polewa czekoladowa:

kakao - 3 łyżki
masło - pół kostki
miód - ok. 3 łyżki


Sposób Przygotowania:

Wiórki kokosowe, szczyptę soli oraz cukier wanilinowy mielimy w blenderze. 
Olej kokosowy rozpuszczamy. 
Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy i miód do wiórek. Blendujemy to wszystko przez ok. 4 minuty. 
Tak przygotowaną masę przekładamy do formy lub na folię spożywczą i formujemy dowolny kształt. 
Wkładamy do zamrażarki na 15 minut.

Polewa czekoladowa:

W garnuszku rozpuszczamy masło dodajemy miód i kakao, mieszamy dokładnie. Odstawiamy do ostygnięcia.


Wyciągamy masę z zamrażarki i kroimy na mniejsze kawałki. Polewamy wystudzoną polewą i wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.


Gotowe!





Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate