Składniki :
Wiórki kokosowe - 4 szklanki
Miód - 5 łyżek
Olej kokosowy - 2 łyżki
Sól - szczypta
Cukier wanilinowy - pół łyżeczki
Polewa czekoladowa:
kakao - 3 łyżki
masło - pół kostki
miód - ok. 3 łyżki
Sposób Przygotowania:
Wiórki kokosowe, szczyptę soli oraz cukier wanilinowy mielimy w blenderze.
Olej kokosowy rozpuszczamy.
Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy i miód do wiórek. Blendujemy to wszystko przez ok. 4 minuty.
Tak przygotowaną masę przekładamy do formy lub na folię spożywczą i formujemy dowolny kształt.
Wkładamy do zamrażarki na 15 minut.
Polewa czekoladowa:
W garnuszku rozpuszczamy masło dodajemy miód i kakao, mieszamy dokładnie. Odstawiamy do ostygnięcia.
Wyciągamy masę z zamrażarki i kroimy na mniejsze kawałki. Polewamy wystudzoną polewą i wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz