Składniki:
Papryka czerwona- 1 szt
Cebula - 1 szt
Pieczarki - 5 szt
Pomidory suszone - 3 szt
Koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Woda - ok. pół szklanki
Przyprawy: Gałka muszkatołowa, papryka ostra i słodka, zioła greckie, kminek, pieprz cytrynowy, przyprawa do potraw chińskich - do smaku
Sposób Przygotowania:
Paprykę i pieczarki myjemy, obieramy cebulę, usuwamy nasiona z papryki.
Wszystko kroimy w dość drobną kosteczkę.
Do garnuszka wlewamy łyżkę oliwy i rozgrzewamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone pieczarki i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz paprykę i dusimy wszystko. Pod koniec dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy chwilkę. Zalewamy wszystko wodą zmniejszamy na mniejszy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 30 min.
Pod koniec gotowania koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami i dodajemy do garnka, Mieszamy wszystko, dusimy ok. 5 min.
Ja po nałożeniu zupy do miseczki na górę dodaje jogurt naturalny gęsty.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz