piątek, 25 września 2015

Zupa Leczo




Składniki:

Papryka czerwona- 1 szt

Cebula - 1 szt

Pieczarki - 5 szt

Pomidory suszone - 3 szt

Koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka

Oliwa z oliwek - 1 łyżka

Woda - ok. pół szklanki

Przyprawy: Gałka muszkatołowa, papryka ostra i słodka, zioła greckie, kminek, pieprz cytrynowy, przyprawa do potraw chińskich - do smaku





Sposób Przygotowania:

Paprykę i pieczarki myjemy, obieramy cebulę, usuwamy nasiona z papryki.
Wszystko kroimy w dość drobną kosteczkę.
Do garnuszka wlewamy łyżkę oliwy i rozgrzewamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone pieczarki i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz paprykę i dusimy wszystko. Pod koniec dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy chwilkę. Zalewamy wszystko wodą zmniejszamy na mniejszy płomień i dusimy pod przykryciem ok. 30 min.
Pod koniec gotowania koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami i dodajemy do garnka, Mieszamy wszystko, dusimy ok. 5 min.
Ja po nałożeniu zupy do miseczki na górę dodaje jogurt naturalny gęsty.
Gotowe!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate