Składniki:
Oliwa z oliwek - ok. 2 łyżki
Jogurt naturalny - 1 mały
Szpinak świeży lub mrożony - garść
Sól, cukier - do smaku
Sok z cytryny - 2 łyżki
Masło - 1 łyżeczka
Pierś z kurczaka - ok. 200 g
Ziemniaki - 2 średnie szt.
Sposób Przygotowania:
Sos szpinakowy: Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy szpinak. Podsmażamy do momentu, aż woda odparuje z patelni. Dodajemy sok z cytryny, cukier oraz sól i mieszamy. Szpinak ściągamy z palnika i dodajemy jogurt mieszamy i przekładamy od razu do miseczki.
Pierś oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Ziemniaki obieramy i oczyszczamy. Kroimy w plasterki i płuczemy z nadmiaru skrobi.
Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy ziemniaki, a następnie dodajemy na patelnie kurczaka i podsmażamy wszystko razem, aż do zrumienienia.
Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz