niedziela, 21 lutego 2016

Kokosowe Kąski



Składniki:

Pierś z kurczaka lub pierś z indyka - ok. 500 g
Mleko - 1/4 szklanki
Mąka pszenna - do obtaczania
Wiórki kokosowe - do obtaczania
Jaja - 1 szt
Olej - do smażenia
Sól - do smaku

Sposób Przygotowania :

Pierś oczyszczamy, kroimy i posypujemy solą.


Mąkę przesiewamy i mieszamy z wiórkami kokosowymi.


Mleko mieszamy z jajkiem.


Na patelni rozgrzewamy olej.

Pierś obtaczamy w mące z wiórkami, następnie w jajku z mlekiem i ponownie w mące z wiórkami kokosowymi.

Na rozgrzany olej kładziemy obtaczane kawałki i smażymy z obu stron na złoty kolor.



Tak przygotowane kąski podajemy z różnymi sosami np: czosnkowym lub sosem tysiąca wysp.

Smacznego!

1 komentarz:

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate