sobota, 5 marca 2016

Kurczak po Azjatycku ( Chicken in spicy chilli sauce with honey )


Składniki:

Pierś z kurczaka - ok. 1 kg
Miód - 1 szklanka
Sos sojowy - 50 ml
Sos chilli pikantny - 100 ml
Bulion warzywny - ok. 500 ml

Sposób Przygotowania:

Pierś z kurczaka oczyszczamy  z błonek i myjemy, a następnie kroimy w paski. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut. 

W międzyczasie przygotowujemy sos: mieszamy sos sojowy, miód oraz sos chilli.

Ugotowane mięso wyciągamy z bulionu. 

Do garnka wrzucamy ugotowane mięso z piersi kurczaka i zalewamy uprzednio przygotowanym sosem i dusimy na małym ogniu ok. 15 - 20 minut.

Tak przygotowanego kurczaka podajemy na domowych frytkach polanego sosem.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate