środa, 9 marca 2016

Wielkanocne kąski z łososiem wędzonym


Składniki:

Chleb żytni miodowy ze śliwką - 1 kromka
Łosoś wędzony na zimno - wg uznania
Jajo - 1 szt
Olej kokosowy - ok. pół łyżeczki 
Jogurt naturalny typu greckiego - 2 łyżki
Czosnek - 1 ząbek
Pieprz - do smaku






Sposób Przygotowania:

Chleb kroimy w paski. Odrobinę oleju kokosowego rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim chleb.
Czosnek siekamy drobno i mieszamy z jogurtem naturalnym, a następnie wstawiamy na kilka minut do lodówki.
Chlebek układamy na półmisku lub talerzyku.
Na patelnię dodajemy resztę oleju kokosowego i smażymy na nim jajko tak, aby żółtko było płynne.
Łososia oraz jajko siekamy w paseczki.
Chleb smarujemy jogurtem i układamy na nim jajko i łososia.
Wszystko posypujemy pieprzem.


Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate