wtorek, 26 kwietnia 2016

Sałatka Jajeczna



Składniki:

Jaja - 2 szt
Rukola - garść
Roszponka - garść
Jogurt - 2 łyżki
Czosnek niedźwiedzi - 1 łyżeczka
Mix sałat - garść
Pieprz, sól - do smaku

Sposób Przygotowania:

Jaja gotujemy na miękko. Po ostudzeniu obieramy ze skorupek i kroimy na pół.
Rukolę, roszponkę oraz mix sałat płuczemy zimną wodą i siekamy.
Jogurt mieszamy z czosnkiem niedźwiedzim oraz solą i pieprzem.
Na talerzyku układamy sałatę, rukolę i roszponkę i polewamy jogurtem, jaja zaś układamy obok.
Możemy również jaja pokroić w kosteczkę i wymieszać wszystko razem.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate