Składniki:
Kasza jaglana - 50 g
Olej z kokosa - 1 łyżka
Udko z kurczaka - 1 szt
Marchew - 1 szt
Por - 1/4 szt
Cebula - 1/4 szt
Pietruszka - 1 szt
Natka pietruszki - wg uznania
Sól, pieprz - do smaku
Sos chili - 1 łyżeczka lub chilli w proszku do smaku
Woda - 500 ml
Sposób Przygotowania:
Kaszę jaglaną płuczemy zimną wodą, a następnie gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 15 minut.
Udko z kurczaka oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą, gotujemy 30 minut na małym ogniu.
Udko wyciągamy i usuwamy kości, a mięso kroimy w kostkę. Warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę, a następnie dusimy w garnuszku na oleju kokosowym wraz z mięsem. Wszystko zalewamy powstałym bulionem z ugotowanego uda z kurczaka.
Dodajemy chili oraz kaszę jaglaną. gotujemy chwile wszystko razem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki oraz pieprzem.
Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz