wtorek, 26 lipca 2016

Jaglanka z kurczakiem


Składniki:

Kasza jaglana - 50 g 
Olej z kokosa - 1 łyżka
Udko z kurczaka - 1 szt
Marchew - 1 szt
Por - 1/4 szt
Cebula - 1/4 szt
Pietruszka - 1 szt
Natka pietruszki - wg uznania
Sól, pieprz - do smaku
Sos chili - 1 łyżeczka lub chilli w proszku do smaku
Woda - 500 ml


Sposób Przygotowania:

Kaszę jaglaną płuczemy zimną wodą, a następnie gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 15 minut.

Udko z kurczaka oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą, gotujemy 30 minut na małym ogniu. 
Udko wyciągamy i usuwamy kości, a mięso kroimy w kostkę. Warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę, a następnie dusimy w garnuszku na oleju kokosowym wraz z mięsem. Wszystko zalewamy powstałym bulionem z ugotowanego uda z kurczaka. 
Dodajemy chili oraz kaszę jaglaną. gotujemy chwile wszystko razem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki oraz pieprzem. 
Gotowe!








Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate