środa, 6 lipca 2016

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami



Składniki:

  • Makaron świderki - 50 g
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Ser mozzarella - 1/2 kulki
  • Pieczarki - 4 szt
  • Pomidorki koktajlowe - 5 szt
  • Świeża Bazylia - kilka listków
  • Sól, pieprz - do smaku


Sposób Przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, a następnie podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Pomidorki koktajlowe i ser kroimy w plasterki.
W naczyniu żaroodpornym układamy ugotowany makaron, pomidorki koktajlowe, ser mozzarella, a na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki. Polewamy oliwą z oliwek i  zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut w 180 ºC. Przed podaniem doprawiamy solą, pieprzem oraz listkami bazylii. Gotowe!

Smacznego!

1 komentarz:

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate