środa, 13 lipca 2016

Omlet czyli śniadanie białkowo - tłuszczowe



Składniki:

Kiełbasa żywiecka - 25 g 
Jaja - 2 szt
Szczypiorek - wg uznania
Pomidor - 1 średni
Masło ( pochodzenia zwierzęcego ) - 1 łyżeczka
Woda - 1 lub 2 łyżki
Ketchup - łyżeczka
Pieprz - wg uznania


Sposób Przygotowania:

Kiełbasę kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na łyżeczce masła. Jaja mieszamy dokładnie z wodą oraz z posiekanym szczypiorkiem i wlewamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem do zrumienienia z obu stron. Pomidora kroimy w plastry, układamy na talerzyku i posypujemy pieprzem oraz szczypiorkiem. Omlet składamy na pół i kładziemy na talerzyku po czym polewamy ketchupem. Gotowe!






Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate