poniedziałek, 4 lipca 2016

Gofrowana pierś z kurczaka z ziemniaczkami


Składniki:

Pierś z kurczaka - 200g
Boczek - 40 g
Czosnek - 1 ząbek
Czosnek niedźwiedzi - pół łyżeczki
Sól, pieprz - do smaku
Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka


Sposób Przygotowania:

Pierś z kurczaka oczyszczamy i nacieramy oliwą z oliwek, drobno posiekanym czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim, pieprzem oraz solą. Zamarynowaną pierś wstawiamy do lodówki na 30 minut. Boczek kroimy w plastry. 
Gofrownicę nagrzewamy i układamy na niej boczek oraz pierś z kurczaka, zamykamy gofrownicę i pieczemy mięso 15 minut. 
Gotowe!

Jest to alternatywa dla osób, które nie posiadają grilla.
Tak przygotowaną pierś podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to zasmażane buraczki, ziemniaki gotowane oraz pomidor z cebulką. 







2 komentarze:

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate