Składniki:
Pierś z kurczaka - 200g
Boczek - 40 g
Czosnek - 1 ząbek
Czosnek niedźwiedzi - pół łyżeczki
Sól, pieprz - do smaku
Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
Sposób Przygotowania:
Pierś z kurczaka oczyszczamy i nacieramy oliwą z oliwek, drobno posiekanym czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim, pieprzem oraz solą. Zamarynowaną pierś wstawiamy do lodówki na 30 minut. Boczek kroimy w plastry.
Gofrownicę nagrzewamy i układamy na niej boczek oraz pierś z kurczaka, zamykamy gofrownicę i pieczemy mięso 15 minut.
Gotowe!
Jest to alternatywa dla osób, które nie posiadają grilla.
Tak przygotowaną pierś podajemy z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku były to zasmażane buraczki, ziemniaki gotowane oraz pomidor z cebulką.
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję 😉
Usuń