środa, 27 lipca 2016

Domowe chipsy




Składniki:

Ziemniaki - 3 średnie
Olej - do smażenia
Obierak do warzyw
Mały garnek
Ręcznik papierowy


Sposób Przygotowania:

Ziemniaki płuczemy zimną wodą i obieramy. Następnie obierakiem do warzyw kroimy ziemniaka ( tak jakbyśmy go po prostu obierali ) na cienkie plasterki. 
Pokrojone ziemniaki dokładnie płuczemy zimną wodą z nadmiaru skrobi, a następnie układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wody. 
W garnku rozgrzewamy olej. Układamy pojedynczo plasterki ziemniaków i smażymy z obu stron do zrumienienia, pilnując aby nam się nie przypaliły. 
Tak przygotowane chipsy możemy poprostu posolić lub posypać ulubionymi przyprawami.
 Gotowe!




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate