Składniki:
Pierś z kurczaka - 200 g
Mąka pszenna - ok. 65 g
Kasza manna - ok. 50 g
Olej rzepakowy - do smażenia
Jajo - 1 szt
Mleko - 2 łyżki
Kurkuma - wg uznania
Pieprz - wg uznania
Sól - wg uznania
Sposób Przygotowania:
Pierś z kurczaka oczyszczamy i płuczemy. Następnie pokroić w plastry i rozbić lekko młotkiem do mięsa. Posypać mięso przyprawami. Mąkę pszenną wymieszać z kaszą manną. Jaja roztrzepać z mlekiem. Kotlety panierujemy maczając w mące z kaszą manna, następnie w jajku z mlekiem i ponownie w mące z kaszą. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Gotowe!
Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sałatą z jogurtem naturalnym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz