Składniki:
Masło śmietankowe - 300 g
Cukier puder - 250 g
Mąka - 600 g
Żółtka - 3 szt
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Sposób Przygotowania:
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem oraz żółtkami na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy partiami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa zgęstnieje ugniatamy chwilę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 10 minut do lodówki. Po wyciągnięciu rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach.
Ciasteczka układamy na blaszce do pieczenia wysłanej pergaminem i pieczemy około 10 - 12 minut w temperaturze 180 stopni ciągle kontrolując, aby się nie przypaliły.
Ja moje ciasteczka polałam rozpuszczoną mleczną czekoladą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz