niedziela, 8 listopada 2015

Szybkie Ciasteczka







Składniki: 

Masło śmietankowe - 300 g
Cukier puder - 250 g 
Mąka - 600 g
Żółtka - 3 szt
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki 

Sposób Przygotowania:

Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem oraz żółtkami na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy partiami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa zgęstnieje ugniatamy chwilę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 10 minut do lodówki. Po wyciągnięciu rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka o dowolnych kształtach. 
Ciasteczka układamy na blaszce do pieczenia wysłanej pergaminem i pieczemy około 10 - 12 minut w temperaturze 180 stopni ciągle kontrolując, aby się nie przypaliły. 
Ja moje ciasteczka polałam rozpuszczoną mleczną czekoladą.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate