środa, 7 października 2015

Domowe Guacamole - pasta z awokado




Składniki: 

1. Awokado
2. Jogurt Naturalny
3. Sok z cytryny do smaku
4. Bazylia świeża do smaku
5. Sól do smaku

6. Pieprz do smaku


Sposób Przygotowania:

 Awokado umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż i usunąć pestkę [Aby usunąć pestkę - wbijamy szybkim ruchem nóż w pestkę i wyciągamy, a miąższ wydrążamy łyżka].
Awokado wraz z jogurtem, sokiem z cytryny i przyprawami miksujemy blenderem bądź ugniatamy widelcem.









Ja Guacamole podaje z żytnim chlebkiem i pestkami słonecznika, ale taka pasta pasuje do wszystkiego.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate