czwartek, 1 października 2015

Domowa Szynka z Piersi Kurczaka


Składniki: 

Pierś z kurczaka
Przyprawy: Oregano, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka ( według uznania ) 
Oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób Przygotowania:

Pierś myjemy i oczyszczamy (usuwamy błony i pozostałości mostka). Pierś dzielimy na dwie części. 
Przyprawy mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy pierś. Wstawiamy tak zamarynowaną pierś na ok. 20 min do lodówki. 
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś pojedynczo układamy w foli aluminiowej z dodatkiem marynaty, zamykamy i pieczemy ok. 20 - 30 minut. 
Po wyciągnięciu piersi z piekarnika nie rozwijamy jej z foli. Odkładamy zawiniętą pierś do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Gdy wystygnie będzie soczysta i będzie dobrze się kroiła. 
Gdy zaczniemy ją kroić gdy jest jeszcze ciepła może nam się rozwalać. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate