Składniki:
Pierś z kurczaka
Przyprawy: Oregano, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka ( według uznania )
Oliwa z oliwek - 4 łyżki
Sposób Przygotowania:
Pierś myjemy i oczyszczamy (usuwamy błony i pozostałości mostka). Pierś dzielimy na dwie części.
Przyprawy mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy pierś. Wstawiamy tak zamarynowaną pierś na ok. 20 min do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś pojedynczo układamy w foli aluminiowej z dodatkiem marynaty, zamykamy i pieczemy ok. 20 - 30 minut.
Po wyciągnięciu piersi z piekarnika nie rozwijamy jej z foli. Odkładamy zawiniętą pierś do wystygnięcia w temperaturze pokojowej. Gdy wystygnie będzie soczysta i będzie dobrze się kroiła.
Gdy zaczniemy ją kroić gdy jest jeszcze ciepła może nam się rozwalać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz