wtorek, 20 października 2015

Sweet and Spicy Pasta




Składniki:

Makaron razowy Penne - wg uznania
Schab wieprzowy - ok. 200 g
Papryka Czerwona - 1 szt
Pomidor - 2 szt
Pomidory suszone - 3 szt
Czosnek - 2 ząbki
Cebula - 1 duża
Miód - 1 łyżka
Oliwa z oliwek 
Sok z cytryny - do smaku
Woda - 1 szklanka
Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
Przyprawy: Papryka ostra - 1 łyżeczka; pieprz, sól - do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente.
 Mięso pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oliwie.  
Do garnuszka wlewamy 2 łyżki oliwy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek oraz paprykę ostrą. Dusimy chwilkę następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę. Dusimy chwilkę a następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory suszone oraz zwykłe. Dusimy ok. 5 minut i wrzucamy podsmażone mięso oraz posiekaną w piórka cebulę. Dusimy, aż cebulka się zrumieni, a następnie zalewamy szklanką gorącej wody i gotujemy ok. 30 minut. Po 30 minutach dodajemy koncentrat, sok z cytryny oraz miód, gotujemy to jeszcze ok. 10 minut. Makaron dodajemy pod koniec gotowania. Odstawiamy garnek, aż do ostygnięcia na 2 godziny. Po upływie około 2 godzin podgrzewamy wszystko jeszcze raz przez 5 - 10 minut i gotowe.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate